Milo Meskens – Faces On TV – Support by Luca

 • Start date:
  16 april 2016, 20:30
 • End date:
  16 april 2016, 23:30
 • Venue:
  De Kouter
 • Place:
  Pastoorsdreef 3 - 3950 BOCHOLT
 • Prijs:
  VVK: 7 EUR Kassa: 10 EUR

Koop Tickets

MILO MESKENS

 
“De Jeff Buckley van Deinze”, zei Isolde Lasoen in De Nieuwe Lichting. 

Milo Meskens is sinds begin 2014 actief als soloartiest. Onder eigen naam brengt hij zowel solo als met live-band een eigenzinnige mix van pop, folk en blues in de stijl van Ben Howard, Jeff Buckley, James Bay & consoorten. In 2015 werd hij geselecteerd tot finalist van De Nieuwe Lichting. Daarna mocht hij een live sessie doen in Fans Of Flanders (Eén/Canvas), verzorgde hij het voorprogramma van een aantal bekende acts (JP Cooper, Kensington, Mister & Mississippi,…) en kon hij in heel wat mooie plekken optreden (Ancienne Belgique, Rivierenhof, Hoxton Square Bar (UK), Botanique, Boomtown,…).

In januari 2016 werd zijn debuutsingle ‘Here With Me’ onmiddellijk benoemd tot Hotshot op Studio Brussel. Het nummer belandde na één week al in de Afrekening.


Bandleden: 
Milo Meskens (gitaar, zang)

Benjamin Jacobs (keys)

Steven De Smedt (gitaar)

Ruben Degeest (bas)

Midas Wouters (drums)

FACES ON TV BIO (NL)


Faces On TV is de pasgeboren band rond whizzkid Jasper Maekelberg. De charismatische en uiterst getalenteerde frontman werkte als producer/engineer/mixer voor o.a. Gabriel Rios, Mintzkov, Douglas Firs, Nordmann, Soldier’s Heart, Bazart en Warhola maar is bovenal een begenadigde zanger en liedjesschrijver. Dat Jef Neve hem uit de massa pikte voor De Nieuwe Lichting 2014 was dan ook niet toevallig.

Begin 2015 nestelde Faces On TV zich met hun eerste single ‘Run Against The Stream’ meteen enkele weken in de playlist van Studio Brussel en Radio 1, en kregen ze heel wat lof toegezwaaid van de Vlaamse muziekpers. Humo vergeleek de sound met Radiohead ten tijde van ‘In Rainbows’: ‘Vol gas met de handrem op, donker en avontuurlijk.’ Ook Max Colombie van Oscar And The Wolf is fan en rekent het nummer bij zijn top 3 van Belgische songs. Één­programma Fans Of Flanders schoof het nummer naar voor als song van de week, en op 22Tracks werd het een van de meest beluisterde songs.

In oktober 2015 was het dan de beurt aan de tweede single ‘Love / Dead’, die net als zijn voorganger belandde in de playlist van Studio Brussel en Radio 1. Ook JIM tv krijgt interesse en besluit de videoclip uit te zenden. Het nummer krijgt een online leven en wordt opgepikt door tientallen internationale blogs, wat resulteert in een plaatje op de prestigieuze site The Hype Machine.

Deze ijzersterke visitekaartjes bezorgden de groep een podiumplek in AB, Vooruit, Trix, Muziekodroom, Trix, N9, Cactus Club, STUK, Mezz (NL) en op Boomtown, Bruksellive, Stoemp en Grasnapolsky (NL). Daarnaast mochten ze opwarmen voor Balthazar, Team William, Douglas Firs en She Keeps Bees. Ondertussen werkt de band hard om hun groepsnaam helemaal waar te maken. Een derde single en de debuut­EP komen eraan in voorjaar 2016!