Rhinos Are People Too – JFJ – Benefactors

  • Start date:
    12 april 2014, 00:00
  • Venue:
    De Kouter
  • Price:
    FREE

● RHINOS ARE PEOPLE TOO (BE)
https://www.facebook.com/pages/Rhinos-Are-People-Too/246347068762611

Een indie/post-something kwintet uit het exotische Peer. Klinkt als het licht scheel starend bewijs van een dronken one night stand tussen The National en The Joy Formidable. (Arcade Fire gluurt ook nog even mee door het sleutelgat.)

Grijpen de luisteraar vast met melodieuze weerhaken en sturen er vervolgens een in fuzz/reverb gedrenkte pletwals over. Wees gerust, de instrumentale mokerslagen worden gezalfd door de engelenzang van zangeres Loes Caels. Werden in 2013 gekozen als een van de drie meest beloftevolle jonge bands door Studio Brussel en as such bekroond tot ‘De Nieuwe Lichting van Studio Brussel’.

● JFJ
https://www.facebook.com/JFJtheband

Om het kort en simpel te houden: sounds like Eels having tea with Wilco while listening to what Bob Dylan was doing back when all four beatles were still around.

● BENEFACTORS
https://www.facebook.com/benefactorsmusic

Benefactors is een vierkoppige band uit Hasselt / Genk / Diepenbeek. De groep ontstond in 2013 nadat Joos en Timmy het er eindelijk over eens waren dat ze met hun songs verder moesten kijken dan hun slaapkamers. De twee leadvocalisten en gitaristen vonden in Arnaud en Michaël een sterke bas- en drumcombo.